Skip to content

Uvjeti korištenja

Pristupanjem mrežnoj stranici http://www.eid.hr potvrđujete da pristajete na primjenu Uvjeta korištenja mrežnih stranica AKD-a i njihove pravne učinke. AKD zadržava pravo promjene sadržaja objavljenog na mrežnoj stranici http://www.eid.hr, sukladno izmjenama obvezujućih propisa, u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave ili posebne obavijesti. Izmjene Uvjeta primjenjuju se od dana objave.

Svako korištenje http://www.eid.hr podložno je niže navedenim uvjetima, te se smatra da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući odredbe o obradi podataka.

Ukoliko se ne slažete u cijelosti s ovim uvjetima korištenja, upućujemo Vas da odmah prestanete sa korištenjem ovog web mjesta.

Sigurnost podataka

Svi korisnici koji pristupaju stranici koriste njezin sadržaj na vlastitu odgovornost. AKD ne odgovara za ikakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu koja je nastala uslijed pristupanja, korištenja ili nemogućnosti korištenja ove mrežne stranice zbog greške ili nepotpunosti u njenom sadržaju.

AKD će uložiti razumne napore da održi ovu stranicu funkcionalnom i da sve objavljene informacije budu potpune, točne i pouzdane. AKD nije odgovoran za povremeno nefunkcioniranje stranica niti jamči, izričito ili prešutno, točnost, istinitost, pouzdanost ili cjelovitost objavljenih podataka, materijala ili informacija.

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na mrežnoj stranici http://www.eid.hr  ne smiju se reproducirati, distribuirati ili koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka AKD-a ili na način koji može uzrokovati štetu AKD-u ili trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovim mrežnim stranicama mogu se koristiti isključivo uz poštivanje autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Izmjene i prekidi usluge

AKD pridržava pravo promjene, izmjene ili uklanjanja sadržaja na mrežnoj stranici u bilo kojem trenutku ukoliko održavanje istoga postane posebice otegotno. U navedenome smislu AKD se ne smatra odgovornim prema pristupatelju ili trećoj strani. 

AKD ne može jamčiti da će stranica biti dostupna u svakom trenutku. U slučaju mogućih hardverskih, softverskih ili drugih problema ili potrebe održavanja mrežne stranice, isto može rezultirati prekidima, kašnjenjima ili pogreškama. AKD pridržava pravo promjene, revizije, ažuriranja, obustave, ukidanja ili bilo kakvog drugog mijenjanja mrežne stranice u bilo koje vrijeme ili iz bilo kojeg razloga bez prethodne obavijesti. Prihvaćanjem Uvjeta korištenja slažete se da AKD ne snosi odgovornost za bilo kakav gubitak, štetu ili neugodnosti uzrokovane nemogućnošću pristupa ili korištenja tijekom prekida ili ukidanja mrežne stranice.

ISPRAVCI

Na mrežnoj stranici se mogu nalaziti informacije koje sadrže tipografske pogreške, netočnosti ili propuste, uključujući opise, cijene, dostupnost i razne druge podatke. AKD pridržava pravo ispravljanja pogrešaka, netočnosti ili propusta te izmjene ili ažuriranje podataka na mrežnoj stranici u svakom trenutku bez prethodne najave.

Tajnost i zaštita osobnih podataka

AKD primjenjuje sve pozitivne propise koji uređuju tajnost i zaštitu osobnih podataka korisnika stranice i prikuplja samo osobne podatke pristupatelja čije je prikupljanje i obrada predviđena propisima koji se odnose na e-Osobnu.

Slanje poruka elektroničkom poštom

Komunikacija ili materijali koje dostave korisnici kao što su pitanja, komentari, prijedlozi i sl. neće se smatrati povjerljivima.

Slanje poruka putem elektroničke pošte (e-mail) s osobnim podacima po kojima je moguće identificirati osobu, može biti nesigurno i podložno neovlaštenom pristupu trećih strana ili pogrešnoj dostavi.

AKD ne odgovara za sigurnost i privatnost takvih poruka.

Linkovi na stranice trećih strana

Ova mrežna stranica sadrži i podatke i informacije te veze mrežnih stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati.

AKD nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim mrežnim stranicama, te se u potpunosti odriče svake odgovornosti, uključujući, ali ne ograničeno na točnost, potpunost i dostupnost sadržaju na mrežnim stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

Mjerodavno pravo

Za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i Uvjeta korištenja mrežne stranice http://www.eid.hr  mjerodavno je pravo Republike Hrvatske, a za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat korištenja mrežne stranice ili u svezi s njom, isključivo su nadležni hrvatski sudovi, te se utvrđuje mjesna nadležnost suda u Zagrebu. U slučaju bilo kakvog spora čije rješavanje pokrene pristupatelj ili AKD (pojedinačno, "stranka" i kolektivno, "stranke"), stranke se slažu da će prvo pokušati riješiti spor mirnim putem. Takvi neformalni pregovori započinju pismenom obavijesti jedne strane drugoj strani.

Ukoliko se spor ne riješi mirnim putem, za slučaj sudskog postupka isti je u nadležnosti stvarno nadležnog suda u Zagrebu.

Ovi Uvjeti korištenja su važeći od 2.08.2021. godine te se primjenjuju do obavijesti o izmjeni.

KONTAKTIRAJTE NAS

Da bismo riješili Vašu eventualnu pritužbu u vezi s mrežnom stranicom ili dobili dodatne informacije u vezi s upotrebom iste, molimo kontaktirajte nas na [email protected].

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno PRIHVAĆAM